Kakva nam odjeća najbolje odgovara

Svaka žena ima poneku haljinu u kojoj se dobro osjeća. Na takvoj haljini ne mora biti ništa posebno. Ona je jednostavna, nije šivana po posljednjoj modi, a ipak, kada je nosimo, prožima nas osjećaj zadovoljstva. A svaka žena znade, ili bi morala znati, da upravo u takvoj odjeći, u kojoj se dobro osjeća, dobro djeluje i na druge. U takvoj haljini su naše kretnje izražajne, ali slobodne i nenamještene, naglašen je upravo naš karakter i temperament, ona je ogledalo naše osobnosti.

 

I kada žena znade koja joj boja, kakav kroj i ukras najbolje pristaje, u svakoj će modi pronaći i znati iskoristiti one elemente, koji upravo njoj najbolje odgovaraju.

Iskusna i kulturna žena znat će modu podrediti osobnom ukusu i svojoj osobnosti.

Pri izboru svoje odjeće žena će paziti na mnoge okolnosti, kao što su: godine starosti, zvanje i osobne materijalne mogućnosti, stas i građa tijela i svrhu odjeće, a zatim i na sredinu u kojoj živi – karakteristike, kulturna razina i običaji okoline.

Pazit će ne samo na oblike i kroj svoje odjeće, već i na vrstu tkanine, koja najbolje odgovara određenoj svrsi i karakteru odjeće.

Birat će zato onaj kroj koji najviše odgovara njenoj osobi, dobi, stasu i zanimanju, a ne samo modi.

Pretjerano povođenje za modnim novostima dovodi često do loših tvorevina, jer se ni modnim zahtjevima ne mogu i ne smiju pokoravati sve žene.

Što jednoj pristaje, drugu nagrđuje.

M.T.