Brzo, sigurno i vrlo jednostavno – u šoping!

Beskontaktna plaćanja sve su popularnija u Europi, a istraživanje MasterIndex iz 2015. govori nam kako ni Hrvatska ne zaostaje za europskim trendovima. Beskontaktna plaćanja u Hrvatskoj koristi oko 40% ispitanika, a čak 91% njih upoznato je s ovim jednostavnim, brzim i sigurnim načinom plaćanja.

Ovi nas podaci nimalo ne čude – naime, beskontaktno plaćanje funkcionira po principu „prisloni i plati“ pa je kupnja gotova u trenu! Karticu samo treba prisloniti na čitač koji nakon zelenog svjetla i zvučnog signala zaključuje plaćanje što ovaj način plaćanja bilo kojih iznosa na bilo kojim čitačima koji prikazuju simbol za beskontaktno plaćanje čini idealnim za ubrzan tempo života. Za plaćanja do 100 kuna nije potrebna nikakva dodatna autorizacija, dok za iznose iznad 100 kuna samo treba unijeti PIN ili potpis. Istovremeno, kartica ostaje u našim rukama, a plaćanje se – koliko god puta približimo karticu POS terminalu – izvršava samo jednom.

Stručnjaci kažu da kupci imaju izuzetno pozitivan stav prema beskontaktnim plaćanjima koja nude brzinu i jednostavnost te stvaraju pozitivno iskustvo kupnje, a kompanija MasterCard® predviđa da se beskontaktne MasterCard i Maestro kartice ili uređaji trenutačno mogu koristiti na preko 4 milijuna prodajnih mjesta u svijetu. Zato, naša je preporuka da sljedeći put kad se odvažite na kupnju ulaznica, odjeće ili svakodnevnih potrepština potražite simbol za beskontaktno plaćanje na svojoj kartici i uživate u brzoj i sigurnoj kupnji!

Kako bi kupnja bila još veće zadovoljstvo, otkrili smo i gdje možete ostvariti različite pogodnosti za plaćanje vašim beskontaktnim MasterCard i Maestro karticama:svakog prvog utorka u mjesecu u Hervisu možete ostvariti 10% popusta, dok u multipleksima CineStar svakog petka za jednu ulaznicu kupljenu MasterCard i Maestro beskontaktnom karticom, drugu dobijete gratis. 

Žena.hr