I jeftinija odjeća može izgledate skupocjeno - evo kako

Ako je nešto jeftino, ne znači da nije otmjeno i elegantno. Ponekad je teško objasniti zašto je markirana odjeća tako skupe. Razlika u cijeni obično se odražava na kvaliteti tkanine, točnosti rubova i etiketi. Ipak, istina je da stil nije pitanje novca i da se dobar ukus ne može kupiti. Skupo znači odabrati i miješati razne odjevne komade kako biste dobili moderan i uredan izgled. Donosimo vam nekoliko jednostavnih savjeta uz koje ćete postići da jeftinija odjeća izgleda skuplje.

 Biti modno osviješten ne znači nužno ulaganje hrpe novaca u to. Dovoljno je znati par trikova i savjeta.

Obratite pozornost na tkanine

Odijelu i odjeći uvijek možete dodati svoj stil, ali kvaliteta tkanine je zaista bitna. Bez obzira kako lijepo izgleda na prvu, krivo odabrana tkanina zadati će vam kasnije više muke nego veselja. Jeftina tkanina je lako uočljiva, zato preferirajte izabrati prirodne materijale i izbjegavajte kupnju odjeće koja sadrži više od 20% sintetike. Kupite pamuk, svilu, lan.

Postoje komadi odjeće na koje se ne isplati trošiti preveliku svotu novaca. Kupujte jeftinije košulje, majice, hlače, suknje. Ono jeftino većinom je iste kvalitete kao nešto za što biste dali duplo više novaca. Uz modne komade je sve moguće iskombinirati i uskladiti tako da izgleda šik i elegantno.

Miješajte i usklađujte. Poznato je da sav novac na svijetu nije dovoljan ako nemate osjećaj za stil. Dakle, čak i ako potrošite brdo novaca na brendiranu odjeću, to ne znači da ste dobro odjeveni. Isprobajte svoju kreativnost i pomiješajte jeftiniju odjeću s onom malo skupljom ako je imate.

Kod kupovine provjerite kvalitetu odjeće. Obratite pozornost na rubove šavova i simetrične uzorke. To su detalji koji bi mogli napraviti veliku razliku kod odabira.

Napravite promjene. Ako imate stare majice ili košulje koje više ne volite pretjerano nositi, dodajte im malo sjaja i glamura promjenom gumba ili nekim novim dodatkom (šljokicama) i dobit ćete skroz novu dimenziju stare odjeće.

Crna je boja elegancije i svestranosti, a može se nositi kao casual kombinacija, ali i kao formalna. Na svoju crnu odjeću dodajte nove stavke kako biste dobili glam look. Kombinacija crnog i bijelog uvijek izgleda skupo i moćno.

Podudaranje boja. Vaš izgled bi trebao izgledati savršeno od glave do pete. Ako pomiješate sve boje samo ćete dobiti smiješan i jeftin izgled. Naučite kako kombinirati boje i uskladiti ih na šik i elegantan način, bez obzira koliko ste novaca platiti za određeni komad odjeće.

Izbjegavajte krajnosti. Nemojte pretjerivati s odjećom i slojevima po sebi. Odaberite odjeću koja će laskati obliku tijela i dodati eleganciju vašem stilu.

žena.hr